Olemme maanviljelijä-yrittäjä perhe Halikosta, Salon läheltä.
Perheeseeni kuuluu aviomies Raine ja lapset Emmi (-96) ja Essi (-98)
Ja minun työmaani on siis kotona.

Lapsuudestani asti meillä on aina ollut koiria joista jokainen on jättänyt omat rakkaat tassunjälkensä muistoihin.

Innostus näyttelyistä alkoi junior handler -kisan voitosta sekarotuisella Pipsa-koiralla 70-luvulla. Saksanpaimenkoiria oli aina vuoteen -97, jolloin ensimmäinen leonberginkoiramme ”Cismet” haettiin Nessleo-kennelistä.

Kiinnostus leonbergejä kohtaan syntyi sen soveltuvuudesta juuri lapsiperheeseen. Se olikin sitten menoa… leonberginkoira on vallannut sydämeni. Se on hurmannut ilmiömäisellä lapsirakkaudellaan, helppona perhekoirana ja kuitenkin kunnioitettavalla ulkomuodollaan. Ja näihinhän tulee himo; seuraavasta pentueesta haettiin ”Elga”.

Ensimmäiset Yestas-leot näkivät päivänvalon v.2002 ja kotiin jäi ”Asta”.

Leon kaveriksi sopiva pienempi rotu oli ollut haussa jo jonkin aikaa. Mikään rotu ei sitten kuitenkaan tuntunut ihan "omalta".
Kunnes... Surffaillessani ruotsalaisten leonkasvattajien sivuilla löysin tämän valloittavan kikkuraturkin. SIINÄ SE OLI! Lähes vuoden sinnikkään odottelun jälkeen saimme hakea Budoar-kennelistä Siirin nimipäivänä tämän koko perheemme ja tuttavapiirimme hurmanneen ilopillerin.


Olen käynyt mm. Kennelliiton kasvattajan peruskurssin (-88) ja jatkokurssin (-02) sekä jalostusneuvojakurssin (-07).

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Koirankasvattajat ry:n, Suomen Lagottoklubi ry:n ja Suomen Leonberginkoirat ry:n jäsen. Toimin Suomen Lagottoklubin hallituksessa sekä jalostustoimikunnassa.


Toivon että viihdyt sivuillani…

Satu Vihanto-Lehto